Am descoperit ca marea are ochi albastri,ca o padure de stanci se poate transforma in icoana si ca libertatea vine din curajul de a spune ca poti orice.Am invatat sa plutesc pe apa si pe vise si sa inot in imensitatea cerului.



vineri, 19 noiembrie 2010

Ganduri...

 "De abia dupa mult timp, omul invata sa perceapa diferenta subtila intre a sustine o mana si a inlantui un suflet, de abia dupa un timp omul invata ca a avea pe cineva alaturi nu e sinonim cu starea de siguranta, si asa, doar cu timpul, omul incepe sa invete ca saruturile nu sunt contracte si cadourile nu sunt promisiuni.
Doar cu timpul omul incepe sa-si accepte caderile cu capul sus si ochii larg deschisi, doar cu timpul omul invata sa-si construiasca toate drumurile bazate in astazi si acum, pentru ca terenul lui maine este prea nesigur pentru a face planuri, iar si viitorul are mai mereu o multime de variante.  De abia dupa un timp, omul invata ca, daca e prea mult, pana si caldura cea datatoare de viata a soarelui, arde si calcineaza. Asa ca, o data cu timpul, omul incepe sa-si planteze propria gradina si s-si impodobeasca propriul suflet, in loc sa mai astepte ca altcineva sa-i aduca flori.  Doar cu timpul omul invata ca poate suporta, ca intra-devar are forta, ca intr-adevar e valoros. Omul invata si invata, cu fiecare zi invata. Doar o data cu timpul intelegi ca doar cel care e capabil sa te iubeasca cu defectele tale, fara a pretinde sa te schimbe, iti poate aduce toata fericirea pe care ti-o doresti.Iti dai seama, cu timpul, ca daca esti alaturi de aceasta persoana doar pentru a-ti intovarasi singuratatea, in mod inexorabil vei ajunge sa nu mai vrei sa o vezi.
Ajungi cu timpul sa intelegi ca adevaratii prieteni ii poti numara pe degete, iar cel care nu lupta pentru ei, mai devreme sau mai tarziu se va vedea inconjurat doar de false amicitii.
Cu timpul inveti ca vorbele spuse intr-un moment de manie, pot continua tot restul vietii sa faca rau celui ranit.
Cu timpul inveti ca a scuza e ceva ce poate face oricine, dar a ierta doar sufletele cu adevarat mari poti sa o faca.Cu timpul intelegi ca daca ai ranit grav un prieten, prietenia aceasta nu va mai fi niciodata aceeasi.
Cu timpul iti dai seama ca intr-o buna zi vei plange dupa cei pe care i-ai lasat sa plece.
Cu timpul iti dai seama ca fiecare experienta traita alaturi de fiecare fiinta din viata ta, nu se va mai repeta niciodata.
Cu timpul iti dai seama ca cel care umileste sau dispretuieste o fiinta umana, mai devreme sau mai tarziu va suferi aceleasi umilinte si dispret, dar multiplicate, ridicate la patrat.
Cu timpul inveti ca grabind sau fortand lucrurile sa se petreaca, asta va determina ca in final, ele sa nu mai fi asa cum sperai.Cu timpul iti dai seama ca, in realitate, cel mai bine nu era viitorul, ci momentul pe care-l traiesti exact in acest moment.
Cu timpul vei vedea ca desi te simti fericit cu cei care-ti sunt imprejur, iti vor lipsi teribil cei care mai ieri erau cu tine si acum s-au dus si nu mai sunt…
Cu timpul vei invata ca, incercand sa ierti sau sa ceri iertare, sa spui ca iubesti, sa spui ca ti-e dor, sa spui ca ai nevoie, sa spui ca vrei sa fii prieten, dinaintea unui mormant, nu mai are nici un sens.


Dar din pacate, toate aceste lucruri se invata doar cu timpul…” 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu